Zanzibar

6

Vorig jaar zijn mijn vriend en ik ongeveer 3 weken ik Tanzania en Zanzibar geweest. We zijn daarbij nergens langer dan 2 nachten op dezelfde plek geweest, dus hebben enorm veel van het land kunnen zien. We zijn begonnen in Dar es Salaam, Tanzania (voor een Tanzania blogpost, stay tuned!) en zijn uiteindelijk vanuit Arusha naar Zanzibar gevlogen. Kijk mee naar Zanzibar!

Stone town

Stone town was echt een bijzonder stadje, heel oud met zowel Arabische, Indiase, Europese en Afrikaanse invloeden en soms zelfs een beetje spookachtig. Zeker in het donker kon dit stadje er echt een beetje onheilspellend bij liggen; verlaten huizen, slechte straatverlichting en klapperende luiken. In Stone Town is veel te zien en te doen, een hoop musea, een fort, voormalige slavenmarkt en een hoop moskeeën én kathedralen (bijzondere combi!).

2

3

4

5

7

8

10

11

12

Nungwi

Na een dag of 2 á 3 Stone Town hadden wij het toch wel gezien en gingen we verder naar de meest mooie stranden OOIT!

13

14

15
Onderweg van Nungwi naar Kendwa over het strand bij eb. Bij vloed kan je niet meer terug over het strand dus moet je een Dala Dala of taxi (?) pakken.

16

17
Onderweg naar Mnemba Island, ZO mooi (maar op de heenweg ook ZO ziek van alle golven, terugweg gelukkig nergens meer last van gehad)!

18

18b

Als je via het strand van Nungwi naar het Mnarani Natural Aquarium komt je langs de plek waar de vissers van Nungwi village hun boten hebben liggen en repareren.

19c

In het Mnarani Natural Aquarium worden verzwakte schildpadden opgevangen met het doel ze aan te laten sterken zodat ze later weer de zee in kunnen. Ik vond het erg leuk om te bezoeken; we werden rondgeleid door een onwijs gepassioneerde man die vol enthousiasme over het project vertelde.

19

20

21

22

Naast de prachtige blauwe zee en het poederige witte zand, vond ik Nungwi Village ook echt heel gaaf om te bezoeken. Het échte Zanzibar waar je geen toerist tegenkomt. Op dat soort plekken voel ik me soms nogal bezwaard om met een grote camera rond te lopen en (als een soort ‘ramptoerist’) overal foto’s van te maken, dus ik heb hier dan ook geen foto’s van. Achteraf vind ik dat soms wel jammer, maar het weegt niet op tegen het ongemakkelijke gevoel (ben ik de enige die dat vindt, of zijn er mensen die zich hierin herkennen?).

Paje

23

24
Bij eb kwamen de zeewier ‘plantages’ bloot te liggen, gaaf gezicht!

25

26

27
Aanrader: Ndame Beach Lodge in Paje, zo’n heerlijke plek; hele mooie grote huisjes, heerlijk ontbijt en het meest geweldige uitzicht! We hebben ons verblijf hier dan ook met een paar nachten verlengd:)

Gek eigenlijk hoe snel je weer vergeet hóe mooi het ergens was, totdat je door alle foto’s heengaat: wat is Zanzibar toch geweldig mooi en wat is het leuk om op deze manier wat meer met mijn reisfoto’s te doen!

Let's travel and see

8 Comments

 1. Wauw, wat maak je prachtige foto’s!
  Dit had ik eigenlijk niet verwacht bij Zanzibar… Al weet ik sowieso niet zo veel van Afrika. 😉

 2. Ik blijf meestal op gepaste afstand om foto’s te maken, en soms ook even snel als ze niet kijken. Ik vind portretten altijd prachtig, maar het het lef niet echt om erop af te stappen en te vragen of ik een foto mag maken.
  Je foto’s zijn prachtig!
  Waren jullie op de bonnefooi? En zo ja, voelde je je veilig in dat land? Ziet er prachtig uit!

  • Nee dat heb ik dus ook: soms durf ik het nog wel te vragen, bijvoorbeeld als je in gesprek raakt of als je iets bij iemand koopt o.i.d. Dankjewel! Ja we hadden niets gepland, alleen vliegtickets (van NL naar Dar es Salaam en van Arusha naar Zanzibar), meestal ter plekke accommodaties geregeld, soms een dag van te voren via internet. Ik voelde me veilig, al was het aan het begin, vooral in Dar es Salaam wel wennen! Buiten Dar vond ik het heel veilig.

  • Ja doen! Prachtig mooi eiland, heel bijzonder om zoveel verschillende invloeden op dat eiland te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *